web analytics

PROVICTIM Projekt

Lakossági fórumok szervezése

Lakossági fórumok szervezése

A projekt során - a Megyei Rendőrkapitánysággal és a projektben résztvevő hálózati tagokkal együttműködve - prevenciós céllal 60 előadás szervezése valósul meg a bűnmegelőzés, áldozattá válás megelőzése témakörökben.

Kiemelt célcsoport a fiatalkorúak, illetve a lakosság - azon belül is főként a nyugdíjasok -, akik a megye azon részén élnek, ahol a legmagasabb a bűnelkövetés. A projekt megvalósítói felhívják a célcsoport figyelmét a legjellemzőbb bűnelkövetési technikákra, és tájékoztatást nyújtanak arról, hogy a károsultak probléma esetén hova fordulhatnak segítségért.

  • A tájékoztatás kiegészítésére 6 féle szóróanyagot készítettünk, ami a letöltések menüpont alatt oldalunkról is elérhető.
  • A legsebezhetőbb áldozatok számára (idős, egyedül élők) szituációs bűnmegelőzési eszközök beszerzésével (elektronikus ajtóék, mini személyi riasztó, belépésjelző mini riasztóval, vezeték nélküli csengő stb) és használatának megtanításával járul hozzá a projekt a lakosság biztonságérzetének növeléséhez.

Amennyiben úgy érzi, hogy településén vagy környezetében szükség lenne ingyenes tájékoztatásra, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapon található Tegyen fel kérdést menüpont alatt  vagy a projekt@provictim.hu email címen.