web analytics

PROVICTIM Projekt

Szociális és életvezetési tanácsadás

Szociális és életvezetési tanácsadás

A szolgáltatásunk beszélgetésre épül, melynek során feltárjuk azokat az okokat, ami a problémákhoz vezetett, és segítünk Önnek eljutni a probléma okainak megértéséhez, és a probléma megoldásához. Ennek feltétele, hogy a segítséget kérő akarjon együttműködni a tanácsadóval.

Az általunk alkalmazott módszerek több éves saját tapasztalaton alapulnak, melyeket több száz emberrel történő egyéni foglalkozások alapján sajátítottunk el. Mindezek mellett a tanácsadás olyan elméleti tudásra is épül, amit felsőfokú tanulmányok során szereztünk meg.

A tanácsadás és segítségnyújtás az alábbi lépések szerint történik:

  1. Meghallgatás, a szó szoros értelmében. A tanácsadó a segítséget kereső embert hosszan, türelmesen meghallgatja, nyíltan és ítélkezés mentesen, jóindulatúan, bármiről is legyen szó. A tanácsadó megismerkedik a segítséget kérő gondolataival, félelmeivel és szükségleteivel.
  2. A tanácsadó az őt megkeresőt feltétel nélkül elfogadja. Gondjait, problémáit rendszerezi, megmagyarázza.
  3. Az életkedv aktivizálása. A segítséget kérőben a tanácsadó felerősíti a változtatás készségét, azért, hogy rálátása legyen az összefüggésekre (hogy mi miért történik) és megtalálhassa a gondjaiból, problémáiból való kivezető utat.
  4. Célok megfogalmazása, a megoldási lehetőségek kidolgozása.
  5. Az önbizalom erősítése, a segítségkérőben olyan jellemvonások feltérképezése, amelyek elismerésre méltók.

Alapelveink:

A tanácsadó a segítséget kérő szabadságát maximálisan tiszteletben tartja, a döntés és kezdeményezés lehetősége az övé. Tehát a segítséget igénylő személy önmaga hozza meg döntéseit. Amikor igényli tanácsot adunk neki, amit közösen megbeszélünk, hogy célszerű, és kivitelezhető-e.

A kapott tanácsokat a segítségkérő elfogadhatja, illetve szabadon dönthet arról, hogy sajátjának érzi-e a kapott tanácsot, el tudja-e fogadni, és meg tudja-e valósítani.

  • A tanácsadóra a segítséget kérő bátran támaszkodhat.
  • A beszélgetések jó szándékú baráti légkörben zajlanak.
  • A tanácsadó a hozzá fordulót biztosítja titoktartásáról.

Hogyan kérhet tanácsot és léphet velünk kapcsolatba?

Előzetes egyeztetés a 34/ 788-522  számon illetve a projekt@provictim.hu email címen keresztül történhet.